Biznismap MK

ZEMJODELSTVO

TOP FIRMI VO MAKEDONIJA

118
MAGAN - MAK
134637.jpg

 

 

 

 

 

им рече: „Син ми Сихем се приврза со сета душа кон вашата ќерка.+ Ве молам, дајте му ја за жена,+ 9  и склучувајте бракови со нас!+ Вашите ќерки ќе ни ги давате нам, а нашите ќерки ќе ги земате за себе.+ 10  Живејте со нас, и земјата ќе ви биде на располагање. Останете овде, тргувајте и населете се тука!“+ 11  Тогаш Сихем им рече на татко ѝ и на нејзините браќа: „Дозволете да најдам милост во ваши очи, и што и да побарате од мене, тоа ќе ви го дадам! 12  Слободно барајте за невестата многу пари и голем дар,+ и јас сум готов да ви дадам колку што ќе речете, само дајте ми ја девојката за жена“.

13  Тогаш синовите на Јаков измамнички им одговорија на Сихем и на неговиот татко Емор, а така зборуваа зашто тој ја беше обесчестил нивната сестра Дина.+ 14  И им рекоа: „Не можеме да го сториме тоа и да ја дадеме нашата сестра за човек што не е обрежан,+ зашто за нас тоа е срам. 15  Ќе се согласиме со вас само под услов да станете како нас, така што ќе ги обрежете сите машки што ги имате.+ 16  Тогаш ќе ви ги даваме своите ќерки, а ќе ги земаме за себе вашите, и ќе живееме со вас и ќе станеме еден народ.+ 17  Но ако не нѐ послушате и не се обрежете, ќе си ја земеме нашат

ЈАВИ СЕ ТУКА!tel: 02/3216-147 36
ул. Орце Николов бр. 71
02/3216-147ЈАВИ СЕ!

ISHRANA NA RASTENIJA, VESTACKI GUBRIVA MK, ISHRANA NA RASTENIJA, KRISTALNI VODORASTVORLIVI GUBRIVA, KRISTALNI GUBRIVA, GRADINARSKI GUBRIVA, ZEMJODELSKI GUBRIVA, GUBRIVA ZA FOLIJARNA PRIMENA, ZASTITNI SREDSTVA ZA RASTENIJA MK, ZASTITA NA RASTENIJA, INSEKTICIDI MK, FUNGICIDI MK, HERBICIDI MK, AKARICIDI MK, NEMATOCIDI MK, RODENTICIDI MK, LIMACIDI MK, BIOCIDI MK, BIO ZASTITA NA RASTENIJA MK, BIO INSEKTICIDI MK, BIO FUNGICIDI MK, BIO STIMULATORI MK, ORGANSKI GUBRIVA MK, FEROMONI ZA STETNI INSEKTI, FEROMONI ZA MONITORING MK, ZEMJODELSKI SEMINJA MK, ZEMJODELSKI SADNICI MK, ORANZERISKI PROSTORI, PRODAZBA NA ORANZERII MK, ZASTITENI PROSTORI MK, ZEMJODELSKI SUBSTRATI MK, SUBSTRATI ZA CVEKINJA MK, SUBSTRATI ZA GRADINI

ISHRANA NA RASTENIJA, VESTACKI GUBRIVA MK, ISHRANA NA RASTENIJA, KRISTALNI VODORASTVORLIVI GUBRIVA, KRISTALNI GUBRIVA, GRADINARSKI GUBRIVA, ZEMJODELSKI GUBRIVA, GUBRIVA ZA FOLIJARNA PRIMENA, ZASTITNI SREDSTVA ZA RASTENIJA MK, ZASTITA NA RASTENIJA, INSEKTICIDI MK, FUNGICIDI MK, HERBICIDI MK, AKARICIDI MK, NEMATOCIDI MK, RODENTICIDI MK, LIMACIDI MK, BIOCIDI MK, BIO ZASTITA NA RASTENIJA MK, BIO INSEKTICIDI MK, BIO FUNGICIDI MK, BIO STIMULATORI MK, ORGANSKI GUBRIVA MK, FEROMONI ZA STETNI INSEKTI, FEROMONI ZA MONITORING MK, ZEMJODELSKI SEMINJA MK, ZEMJODELSKI SADNICI MK, ORANZERISKI PROSTORI, PRODAZBA NA ORANZERII MK, ZASTITENI PROSTORI MK, ZEMJODELSKI SUBSTRATI MK, SUBSTRATI ZA CVEKINJA MK, SUBSTRATI ZA GRADINI

ISHRANA NA RASTENIJA, VESTACKI GUBRIVA MK, ISHRANA NA RASTENIJA, KRISTALNI VODORASTVORLIVI GUBRIVA, KRISTALNI GUBRIVA, GRADINARSKI GUBRIVA, ZEMJODELSKI GUBRIVA, GUBRIVA ZA FOLIJARNA PRIMENA, ZASTITNI SREDSTVA ZA RASTENIJA MK, ZASTITA NA RASTENIJA, INSEKTICIDI MK, FUNGICIDI MK, HERBICIDI MK, AKARICIDI MK, NEMATOCIDI MK, RODENTICIDI MK, LIMACIDI MK, BIOCIDI MK, BIO ZASTITA NA RASTENIJA MK, BIO INSEKTICIDI MK, BIO FUNGICIDI MK, BIO STIMULATORI MK, ORGANSKI GUBRIVA MK, FEROMONI ZA STETNI INSEKTI, FEROMONI ZA MONITORING MK, ZEMJODELSKI SEMINJA MK, ZEMJODELSKI SADNICI MK, ORANZERISKI PROSTORI, PRODAZBA NA ORANZERII MK, ZASTITENI PROSTORI MK, ZEMJODELSKI SUBSTRATI MK, SUBSTRATI ZA CVEKINJA MK, SUBSTRATI ZA GRADINI

ОДВЕДИ МЕ ТАМУ

СИТЕ ФИРМИ ОД ОВАА КАТЕГОРИЈА:

Copyright Biznismap. All Rights Reserved.