Biznismap MK

ГРАЃАНИТЕ НА СКОПЈЕ МОЖАТ ДА ПРОВЕРАТ ОНЛАЈН ДАЛИ ПАСОШОТ ИМ Е ГОТОВ

 

 

ГОТОВИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ / GOTOVI LICNI DOKUMENTI 

 

Ќе добиете СМС порака ако ви е готов пасошот – олеснет процесот за подигање на патните исправи!

Граѓаните ќе можат на интернет страната mvr.gov.mk да извршат проверка дали нивниот пасош е изготвен.

 

GOTOVI VOZACKI DOZVOLI / ГОТОВИ ВОЗАЧКИ ДОЗВОЛИ

MVR ELEKTRONSKO ZAKAZUVANJE / МВР ЕЛЕКТРОНСКО ЗАКАЖУВАЊЕ

PROVERKA ZA GOTOV PASOS / ПРОВЕРКА ЗА ГОТОВ ПАСОШ

PROVERKA ZA GOTOVA VOZACKA DOZVOLA / ПРОВЕРКА ЗА ГОТОВА ВОЗАЧКА ДОЗВОЛА

PROVERKA ZA GOTOVA LICNA KARTA / ПРОВЕРКА ЗА ГОТОВА ЛИЧНА КАРТА

ONLINE PROVERKA NA GOTOV PASOS

ONLINE PROVERKA NA GOTOVA LICNA KARTA

ONLINE PROVERKA NA GOTOVA VOZACKA DOZVOLA

 

МВР

Министерството за внатрешни работи ја информира јавноста дека со цел да се олесни процесот за подигање на готови пасоши, од понеделник (19.02.2024) граѓаните кои се фотографирале за пасош во објектот на МРТВ или во ПС Пролет ќе добиваат СМС порака откако ќе им биде изготвен пасошот за да дојдат да го подигнат.

Исто така, граѓаните ќе можат на интернет страната да извршат проверка дали нивниот пасош е изготвен.

-Ги молиме граѓаните доколку немаат добиено СМС порака или доколку на интернет страната на МВР нема потврда дека нивниот пасош е изготвен да не доаѓаат во објектот на МРТВ затоа што тоа значи дека нивниот документ не е готов. Сето ова важи за граѓаните кои се фотографирале во објектот на МРТВ или во ПС Пролет. Граѓаните кои се фотографирале во другите пунктови во Скопје или во другите градови, готовите пасоши ќе ги подигаат на ист начин како и до сега, велат од МВР.

 

МВР: ЗАКАЖУВАЊЕ ТЕРМИН ЗА ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ И ПРЕКУ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека покрај онлајн закажувањето термини за аплицирање за лични документи преку веб-страницата на МВР ( termin.mvr.gov.mk ) и телефонското закажување на бројот 0800 192 92, граѓаните ќе може да закажуваат термини и со јавување на мобилниот телефонски број 072 92 92 92.

Министерството за внатрешни работи обезбеди 30 линии (оператори) кои ќе ги опслужуваат граѓаните и ќе им се олесни побрзо да ги извадат своите лични документи.

 

 

 

 

тагови: 

GOTOVI LICNI DOKUMENTI / ГОТОВИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ, GOTOVI VOZACKI DOZVOLI / ГОТОВИ ВОЗАЧКИ ДОЗВОЛИ, MVR ELEKTRONSKO ZAKAZUVANJE / МВР ЕЛЕКТРОНСКО ЗАКАЖУВАЊЕ, PROVERKA ZA GOTOV PASOS / ПРОВЕРКА ЗА ГОТОВ ПАСОШ, PROVERKA ZA GOTOVA VOZACKA DOZVOLA / ПРОВЕРКА ЗА ГОТОВА ВОЗАЧКА ДОЗВОЛА, PROVERKA ZA GOTOVA LICNA KARTA / ПРОВЕРКА ЗА ГОТОВА ЛИЧНА КАРТА, ONLINE PROVERKA NA GOTOV PASOS, ONLINE PROVERKA NA GOTOVA LICNA KARTA, ONLINE PROVERKA NA GOTOVA VOZACKA DOZVOLA, ONLAJN PROVERKA NA GOTOVI DOKUMENTI, ONLAJN PROVERKA NA GOTOV PASOS, ONLAJN PROVERKA NA GOTOVA LICNA KARTA, ONLAJN PROVERKA NA GOTOVA VOZACKA DOZVOLA,

 

 

 

GOTOVI LICNI DOKUMENTI / ГОТОВИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ, GOTOVI VOZACKI DOZVOLI / ГОТОВИ ВОЗАЧКИ ДОЗВОЛИ, MVR ELEKTRONSKO ZAKAZUVANJE / МВР ЕЛЕКТРОНСКО ЗАКАЖУВАЊЕ, PROVERKA ZA GOTOV PASOS / ПРОВЕРКА ЗА ГОТОВ ПАСОШ, PROVERKA ZA GOTOVA VOZACKA DOZVOLA / ПРОВЕРКА ЗА ГОТОВА ВОЗАЧКА ДОЗВОЛА, PROVERKA ZA GOTOVA LICNA KARTA / ПРОВЕРКА ЗА ГОТОВА ЛИЧНА КАРТА, ONLINE PROVERKA NA GOTOV PASOS, ONLINE PROVERKA NA GOTOVA LICNA KARTA, ONLINE PROVERKA NA GOTOVA VOZACKA DOZVOLA, ONLAJN PROVERKA NA GOTOVI DOKUMENTI, ONLAJN PROVERKA NA GOTOV PASOS, ONLAJN PROVERKA NA GOTOVA LICNA KARTA, ONLAJN PROVERKA NA GOTOVA VOZACKA DOZVOLA,

Copyright Biznismap. All Rights Reserved.